Download e-Buku & CDHomeopati

Terbitan HBI Health & Homoeopathy Centre 

Karya: Dr. (H) Mohamed Hatta Abu Bakar, HMD.

Sumbangan hebat Konsultan HBI. Ingin beri pandangan, sila hantar kepada Dr. HBI

MENU UTAMA

Free Download / Muatturun Percuma:

WebsiteHBI

Mohamed Hatta Abu Bakar, HMD 2005.

 

Lagu-lagu popular mp3 untuk peminat. Klik saja.

Nur Kasih

 Rabiatul Adawiyah

Misha Omar

Pulangkan

Ramli Sarip & Khatijah Ibrahim

 Doa buat Kekasih

Hetty Koes Endang

Nostalgia

Jamal Abdillah & Sarah

Sandarkan Pada Kenangan

Yasin

Kerna_Dia

M Nasir

Mentera Semerah Padi

BrothersVsNowsee

ibu.mp3

Siti Nurhaliza

Aku Cinta Padamu

rabbani_vs_raihan

ingat_mati

Waheeda

Wassini

Air Supply Making Love Out Of Nothing At All

 

BUKU UNTUK DIORDER. (Sila klik nama buku berkenaan untuk muat turun. Dapatkan kata laluan daripada HBI, selepas bayaran dibuat). Hubungi 013-980 2991 untuk membuat tempahan.

 

 

1. Buku Perubatan Homoeopati

Harga: RM17.90  

Dalam ilmu perubatan, perubatan homeopati bukanlah satu sistem rawatan yang baru. Bahkan di Malaysia sendiri, ia telah lama bertapak. Dalam buku ini tumpuan yang khusus diberikan kepada topik Sejarah Perkembangan Homeopati, Falsafah Perubatan Homeopati dan Pertolongan Cemas Homeopati. Buku ini juga memuatkan sedikit pengetahuan tentang Farmasi, Materia Medica ringkas, Perubatan Biokimia dan hubungan homeopati dengan Islam. Isi kandungan buku ini amat bermanfaat kepada setiap pembaca dan sesuai untuk pelajar-pelajar homeopati.

[ISBN 983-99179-0-0] ; Senaskhah RM17.90 ; Terbit: 1997

   Klik utk muat turun
[download e-book]

2. Buku Homeopati Perubatan Alaf Baru

Harga: RM14.00

Sebuah buku yang padat dengan intisari ilmu yang diperlukan dalam amalan perubatan homeopati. Antara isi kandungan yang menarik termasuk Homeopati dan Perubatan Moden, Homeopati dalam Era Komputer, Simptom dan Diagnosis, Homeopati dan Iridologi, dan Skop Ilmu Perubatan Homeopati. Turut dilampirkan ialah Senarai Remedi-remedi Organ, Khazanah Dr. Burhanuddin al-Helmy dan terjemahan tulisan Dr. George Vithoulkas sebagai pengenalan.

[ISBN 983-99179-1-9] ; Senaskhah: RM13.00 ; Terbit: 1999

Klik utk muat turun
[download e-book]

3. Buku Penawar Homeopati Pilihan

Harga: RM35.00

Merupakan buku berbahasa Melayu pertama yang diterbitkan, yang membicarakan secara khusus mengenai materia medika homeopati berasaskan tumbuh-tum-buhan herba. Buku ini mengandungi dua bahagian utama, iaitu sejarah peng-gunaan herba dan penawar-penawar homeopati. Di dalam menerangkan setiap penawar homeopati, aspek yang diberikan fokus ialah tentang sejarah penggunaan penawar, simptom-simptom partikular penawar dan dos homeopati.

[ISBN 983-99179-2-7] ; Senaskhah : RM35.00 ; Terbit: 2000

Klik utk muat turun
[download e-book]

4. Buku Penyakit Kanak-kanak & 

Rawatan Homeopati

Harga: RM14.00

Merupakan sebuah buku homeopati yang secara khusus membicarakan mengenai penyakit kanak-kanak dari perspektif seorang pengamal homeopati. Skop pembicaraan buku ini terhad kepada 30 jenis penyakit yang disertai beberapa nasihat dan saranan rawatan mengikut kaedah homeopati. Ianya amat bermanfaat bagi orang awam yang ingin mengetahui selok-belok rawatan homeopati. Ia juga berguna bagi pelajar yang ingin mendapat imbasan rawatan secara terapeutik.

[ISBN 983-99179-4-3] ; Senaskhah : RM14.00 ; Terbit: 2001

Klik utk muat turun
[download e-book]

5. Buku Rawatan Asas Homeopati

Harga: RM14.00

Sebuah buku kecil yang padat dan ringkas. Di dalamnya terdapat petunjuk-petunjuk yang mudah diikuti berhubung dengan penawar asas dan rawatan asas homeopati. Ia turut mengandungi maklumat tentang rawatan pencegahan serta doa-doa ketika melawat pesakit. Sesuai dibaca, diamalkan dan disimpan oleh semua peringkat yang berminat mengenai rawatan asas secara homeopati.

[ISBN 983-99179-6-X] ; Senaskhah : RM14.00 ; Terbit: 2002

Klik utk muat turun
[download e-book]

6. Buku Esei-esei Milenium Baru

Harga: RM15.00

Mengandungi esei-esei berkaitan homeopati yang menyentuh banyak isu. Antaranya berkaitan istilah homeopati dari segi falsafahnya, bagaimana mengajar materia medika, sejarah dua tokoh terawal iaitu Dr. Burhanuddin dan Dr. Mohamad Yacob, diagnosis lidah dalam rawatan, perubatan biokimia dan perubahan budaya dalam penataran kualiti. 

[ISBN 983-99179-7-8] ; Senaskhah : RM15.00 ; Terbit: 2004

Klik utk muat turun
[download e-book]

7. KAMUS ISTILAH PERUBATAN HOMEOPATI

Harga: RM20.00

Kamus pertama dihasilkan di Malaysia oleh konsultan virtual homeopathy Malaysia. Istilah-istilah homeopati dan perubatan yang penting yang sangat berguna sebagai rujukan pelajar homeopati dan pengamal.

 

[ISBN 983-99179-3-5] ; Senaskhah : RM20.00 ; Terbit: 2010

Klik utk muat turun
[download e-book]

8. PENGANTAR FALSAFAH PERUBATAN HOMEOPATI

Harga: RM22.00

Penting sebagai rujukan dan  sangat diperlukan bagi memartabatkan homeopati di persada tanah air supaya ia bernilai akademik. Tulisan asal Dr. Burhanuddin al-Helmy. Kini dipersembahkan kepada umum agar khazanah bangsa ini tidak hilang di mata dunia.

[ ISBN 983-99179-8-6] ; Senaskhah : RM22.00 ; Terbit: 2011

Klik utk muat turun
[download e-book]

9. TIP-TIP MOTIVASI  & MINDA

Harga: RM5.00

Tip-tip penting dan berguna buat menguat semangat dan panduan serta kaedah jadikan minda power. Khususnya sebagai rujukan pelajar.

(lih: www.drhatta.com)

** Atau boleh jadi pengedar HBI dan dapat diskaun yang terbaik.